Menu
Košík

Kimbo DELONGHI 100% ARABICA 1 KG

Kimbo DELONGHI 100% ARABICA 1 KG
-25 %
Kimbo DELONGHI 100% ARABICA 1 KG
  • Dostupnosť: Skladom
  • Kód produktu: 100% ARABICA 1 KG
  • Váha: 1.00kg
19,47€
25,90€
Bez DPH: 16,23€

Zrnková káva DeLonghi Kimbo 100% Arabica je zložená výhradne z najjemnejších druhov kávy Arabica z náhorných planín Strednej a Južnej Ameriky. Dokonalé praženie zdôrazňuje jej sviežu chuť a prenikavú arómu s nádychom kvetín. Môžete si doma pripraviť lahodné espresso i krémové cappuccino rovnako ako praví profesionáli.

 

Kimbo for DeLonghi

  • káva Kimbo je už viac ako 50 rokov symbolom dokonalosti talianskeho espressa
  • vysoko kvalitné suroviny, stále hľadanie perfektnej chuti a vnímavosť k požiadavkám zákazníka umožňujú vytvoriť úplne vyvážené espresso, ktoré premenia každý okamih v jedinečný zmyslový pôžitok
  • s kávou Kimbo DeLonghi si môžete doma pripraviť lahodné espressokrémové cappuccino rovnako ako praví profesionáli
Kimbo

Objavenie kávy

  • čierna, horúca, horká, voňavá ...... taká je káva, skôr rituálny nápoj, dnes neodmysliteľná súčasť našich životov
  • história hovorí, že niektoré africké kmene poznali kávu odpradávna
  • z rozomletých zŕn vyrábali kašu, ktorú dávali ako krmivo zvieratám a tiež bola užívaná bojovníkmi pred bojom pre zvýšenie ich udatnosti
  • je nesporné, že od 13. storočia sa káva pije ako nápoj, a že v 15. storočí bolo pestovanie kávy už plne rozvinuté a začala expanzia po celom svete
  • nápoj bol rýchlo spopularizovaný a prvá kaviareň bola otvorená v Mekke v 15. storočí. Do „Starého Sveta“ – Európy -dorazil ohlas kávy v 17. storočí prostredníctvom benátskych kupcov

Káva dnes

  • kávovník patrí do rodu Coffea
  • väčšina z nich sú tropické stromy alebo kríky
  • dva základné druhy kávovníka – kávovník Arabica a kávovník Robusta
  • káva Arabica predstavuje v súčasnej dobe asi 70% svetovej úrody, ale podiel Robusty stúpa
  • Robusta obsahuje viac kofeínu, je silnejšia a tmavšia
  • káva Arabica je náročnejšia na pestovanie a zber (je preto drahšia, ale zato kvalitnejšia, jemnejšia a s nižším obsahom kofeínu)
  • miešaním Arabiky s Robustou sa zvýši obsah kofeínu a zníži cena kávy
  • faktom však zostáva, že vďaka svetovým trendom v oblasti zdravej výživy ľudia začínajú dávať prednosť menšiemu obsahu kofeínu a vyššej kvalite
  • dnes je kávovník mimoriadne dôležitým prvkom globálneho hospodárstva
  • Pre kávu ako takú má najväčší význam kofeín, ktorý je obsiahnutý v praženej Arabike cca 0,7–1,4%, v robuste 2,2–2,4%. Kofeín je horký a tým prispieva k celkovej chuti kávy.
  • Podstatná a daná kvalita kávy v šálke sa vyznačuje: charakteristickou arómou, jemnou kyslosťou, prirodzenou sladkosťou a výrazným telom.

    Aróma

    Telo

    Kyslosť

    Chuť

Štruktúra kávy

Struktura Kávy

  1. centrum rezu
  2. zrno (endosperm)
  3. strieborná koža (testa, epidermis)
  4. pergamen (trup, endocarp)
  5. pektín vrstva
  6. buničiny (mesocarp)
  7. vonkajšej šupky (oplodie, exocarp)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!